2012. augusztus 23., csütörtök

Állj őszintén Isten elé!

Az augusztus 2-ai baba-mama találkozón Bogi készült igei gondolatokkal:


Péld 22:6 Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól.
Péld 3:5-6 Bízzál az ÚRban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet. 
Zsolt 37:4 Gyönyörködj az ÚRban, és megadja szíved kéréseit!
Zsolt 34:6 Örömre derülnek, kik rátekintenek, nem pirul az arcuk.


Nem tudok és nem akarok a gyerekneveléssel  kapcsolatban  szabályokat megfogalmazni, de ha mi magunk követjük az ige útmutatásait, azzal már egy nagyon jó irányt határoztunk meg. Minden szervezet sejtekből áll, a gyülekezet legkisebb  sejtje a család. Ha a családok egészségesek egészséges a gyülekezet. Természetesen ezért támadja a sátán olyan nagy erővel a családokat. Járjanak a gyülekezetbe de a mindennapokban ne legyen erejük  a hit megéléséhez. 
A gyermeknevelést és a gyermekekkel való foglalkozást nem választhatjuk le magunkról. Ez nem egy rajtunk kívül álló dolog.  Amíg gyermekeink nevelkednek, mi magunk is nevelődünk.  Isten a családokat is neveli ( férjeket, feleségeket, gyermekeket ). Ahogy a sejten belül is általában mozgásban vannak az anyagok, úgy a családban is folyamatos változások vannak.  Ezektől ne féljünk hanem engedjük át az irányítást ebben is az Úrnak. Ha engedem Isten igéjének hogy megítéljen, ha hajlandó vagyok azt komolyan venni, ha belátom, megbánom és leteszem a bűnömet, akkor a családom számára jelent ez tisztulást. Erre van a legnagyobb szükség!! Gyermekeink akkor lesznek a legbefogadóbbak az igére, ha néha rajtunk is látnak változásokat. Ha a mindennapi tevékenységeket, problémákat istenfélő módon oldjuk meg. A sátán folyton ebben támad bennünket.
Ne egymáshoz méregessük magunkat. Nincs ember, aki tökéletes mérce lenne. Egyetlen tökéletes mércénk van: Jézus.  Ha hozzá mérjük magunkat, és hajlandóak vagyunk megfogadni tanácsait, akkor fogunk fejlődni.  
A sátán célja, hogy elszigeteljen minket egymástól, tévtanokat csempésszen az elménkbe, egészségtelenné tegye a családot.  Az egyéni lelki egészségünk az alapja annak, hogyan tudunk majd fordulni a gyermekeinkhez. Jó anya akarsz lenni? Állj őszintén Isten elé!!  

Jak 1: 23-25. Mert ha valaki csak hallgatója az igének, de nem cselekszi, olyan, mint az az ember, aki a tükörben nézi meg az arcát. Megnézi ugyan magát, de elmegy, és nyomban el is felejti, hogy milyen volt. De aki a szabadság tökéletes törvényébe tekint bele, és megmarad mellette, úgyhogy nem feledékeny hallgatója, hanem tevékeny megvalósítója: azt boldoggá teszi cselekedete.
Ézs 43: 25-26 Én, én vagyok az, aki eltörlöm álnokságodat önmagamért, és vétkeidre többé nem emlékezem. 


További képek itt találhatók.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése