.jpg)
TÉLI TEA:
H.:Bodza
Levendula
Citromfű
ezeket "dióba" téve leforrázni, 10'-ig benn hagyva.
"KÖHÖGŐS" TEA:
fél hagyma 10'-ig főzve - utolsó 1 '-ben beleszórni:
Hársfa
Kakukkfű
Leszűrni, mézzel ízesíteni, langyos állapotban
MENTA tea:
Frissen pici, szárítva kb. 1 ág.
ZSUZSA Nagyon finom HÁZI NARANCS JUICE Receptje:

Két nap után ezt felforraljuk, és 15 percig főzzük. Ha kihűlt összeturmixoljuk, és nagy lyukú szűrön átszűrjük. Közben 4 l vízből és 50-60 dkg cukorból (ízlés dolga)szirupot főzünk, 1 vaniliáscukorral ízesítjük, majd hozzáadjuk a turmixolt narancsot, és együtt is kb. 1 percig forraljuk. Az egészbe egy késhegynyi nátriumot teszünk, majd forrón csavaros üvegekbe tesszük, és szárazgőzbe hagyjuk kihűlni.
Ebből kb. 5 l lesz. Az adag tetszőlegesen növelhető.
Ha sok üres üveg van, akkor sokat is lehet készíteni, mert nyáron igen jó frissítő.
A mikrós sütiről,
és az ellenérzésekről szót ejtve, szeretném idézni a "Praktikák sok gyerekkel" Blog szerzőjét:http://www.maimoni.hu/2011/02/ennel-gyorsabb-nincs-suti-5-perc-alatt.html
"De most mondjátok meg őszintén, melyik anyukának nem jelent óriási kísértést akkor, amikor csemetéi egymás után támolyognak a konyhába, hogy "úgy ennék valami finom csokis sütit",
Én sem tudtam ellenállni. Már kipróbáltam egy Sacher kuglóf nevűt, mert elfogyott itthon a zabpehely, és nekem gyorsan kellett valami. Nagy siker volt! Én 13'-ig sütöttem, gyengébb a mikróm.
Annyit azért legközelebb variálok rajta, hogy az olajat vajra váltom. nektek is jó kísérletezést! Viola
NO
!
SACHER TORTA MIKRÓBAN
Hozzávalók:
• 1 kis pohár tejföl
(a tejfölös poharat használjuk mércének)
• 1 pohár liszt (tk tönkölyliszt természetesen)
• 1 pohár cukor ( xilit)
• 1/2 pohár étolaj (olívaolaj)
• 1 pohár instant kakaópor (natúr kakaópor)
• 1 pohár darált dió
• 1 csomag sütőpor (én 1/2 cs. használtam)
• kevés rum (aroma)
• 2 db tojás
Valamint:
• baracklekvár
• csokoládé
Elkészítés:
A hozzávalókat konyhagéppel vagy mixerrel jól összekeverjük (és kanállal kevertem), majd a masszát egy mikrós (szilikonos) kuglófformába (tortaformába) öntjük. A legnagyobb fokozaton 10 perc alatt megsütjük. Feljön nagyra, könnyű tésztát kapunk.
Még melegen bevonjuk felmelegített baracklekvárral és olvasztott csokival (mikróban is lehet olvasztani).
• 1 kis pohár tejföl
(a tejfölös poharat használjuk mércének)
• 1 pohár liszt (tk tönkölyliszt természetesen)
• 1 pohár cukor ( xilit)
• 1/2 pohár étolaj (olívaolaj)
• 1 pohár instant kakaópor (natúr kakaópor)
• 1 pohár darált dió
• 1 csomag sütőpor (én 1/2 cs. használtam)
• kevés rum (aroma)
• 2 db tojás
Valamint:
• baracklekvár
• csokoládé
Elkészítés:
A hozzávalókat konyhagéppel vagy mixerrel jól összekeverjük (és kanállal kevertem), majd a masszát egy mikrós (szilikonos) kuglófformába (tortaformába) öntjük. A legnagyobb fokozaton 10 perc alatt megsütjük. Feljön nagyra, könnyű tésztát kapunk.
Még melegen bevonjuk felmelegített baracklekvárral és olvasztott csokival (mikróban is lehet olvasztani).
Nagyon fincsi!
EDIT szupergyors sütije:CSOKOLÁDÉS, ZABPELYHES SÜTI MIKRÓBAN
H.
4ek. graham liszt
1 ek. kakaó por
1/2 cs. van. cukor
4 dkg csoki darabokban
4 ek. tej
1 db. tojás
1/2 kk. sütőpor
Egy müzlis tálban a H-at összekeverjük. Pár percig állni hagyjuk, hogy a zabpehely megpuhuljon.
1000 Watton 4' sütés, 900 W-on 5'.
Melegen, lekvárral tálaljuk, vagy kihűtve csokival leöntjük:
SŰRŰ CSOKOKRÉM:
H.
20 dkg Ráma
3 ek. kakaó
10 dkg cukor
1 db. tojás
1 ek. rum
6-8 kocka csoki
Ezeket gőz fölött összefőzzük. (Nagyon finom a csokiöntettel!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése